Textil edényfedő varrása 2.

Textil edényfedő varrása 2.

Az előző részben azt mutattam meg, hogyan tudsz két rétegből edényfedőt varrni. Most megmutatom hogyan kell csak egy rétegből elkészíteni.

Ha csak 1 db anyagot használsz hozzá és az pamutvászon, akkor nem lesz vízhatlan és nem tudod a kiszáradástól megvédeni az élelmiszert. De remekül működik, ha a kertben esztek. A legyek és egyéb bosszantó bogarak ellen szuper és még a szél sem tudja lefújni a tálról 🙂

Bármilyen vékonyabb anyagból varrhatód, nem csak pamutvászonból. Szuper pl. régi függönyből vagy konyharuhából, de az elszakadt ágynemű huzat is éppen megfelel erre a célra!

Használat előtt az anyagot mosd és vasald ki! Mosni azét, mert mégis csak élelmiszerrel fog érintkezni, vasalni azért, mert pontosan mérni és szépen dolgozni csak sima anyaggal lehet!

Tedd a kiválasztott tálat a textilre és rajzold körbe …

Mérj ki a jelöléstől kb. 3-4 centit, míg körbe nem érsz! Vágd ki a nagyobbik kört. 

A szélét cikk-cakk öltéssel varrd körbe. Mivel nekem nem lehet öltéstávolságot állítani a varrógépemen, én 2x mentem rajta végig, hogy szép legyen.

A gumi az anyag hátoldalára kerül. Az, hogy a szélétől milyen távolságra teszed, szabadon választható. Én azért tettem a szélétől kicsit messzebb, mert a végén így szebb lesz a ráncolódás 🙂

Varrj néhány öltést a géppel, majd húzd meg a gumit. Minél jobban húzod, annál jobban ráncolódik, annál jobban összehúzza az anyagot a végén. Varrás közben végig húzd a gumit.

Ne egyszerre varrd végig az egészet, csak szakaszonként, mert nem elég, hogy a gumit is húznod kell, de még az ívet is tartanod kell a szélétől. Ha úgy könnyebb, nyugodtan jelöld be a gumi helyét körben, így nem csúszol el.

Ha körbe értél, varrj túl a kezdő varráson. Így nem bomlik szét. Vágd le a felesleges gumit!

Nem húztam nagyon a gumit, így az anyagot sem ráncolta nagyon.

 

Köszönöm, hogy velem tartottál! Remélem te is elkészíted!

Nyomtatható PDF: Edényfedő 2.

Spread the love

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás