Tányéralátét varrása – zsebekkel

Tányéralátét varrása – zsebekkel

Te szoktál használni ilyet? Na és hol? Egy ebéd a kertben, az asztalnál. Terítő helyett pont megfelelnek ilyen kis tányéralátétek. Kerültek rá zsebek is, így még a szalvétát sem fújja majd el a szél 🙂

Hozzávalók:

  • Vastag, vagy vékonyabb pamutváston
  • vetex

A mérete: 2 db A4-es papírt összeragasztottam és a sarkait kicsit lekerekítettem. Ez lett a sablon. A hátulja egy darabból szabva.

Az eleje a zsebek miatt 3 részből áll. A szélek 11 + 1 cm szélesek. 

A zsebekhez szabtam egy bélést is. A tetejét vághatod egyenesre is, de ez a ferde vonal egy kicsit feldobja. 2 db külső és 2 db bélés kell. 

 

A zsebet és a bélését tedd egymásra, színt színre és a tetején varrd össze.

Hajtsd ki a szín oldalára és a szélén varrd le. 

Tedd a helyére, majd cikk-cakk öltéssel varrd az anyaghoz. A másik zsebet is készítsd el. 

A középső részhez varrd hozzá. Tedd egymásra a széleket, színt színre fordítva és varrd össze. A másik oldalra is varrd fel a zsebet. 

Az összevarrásnál, a szín oldalon keskenyen varrd le. Szebben mutat. Nem egyszerű varrni, ha vastagabb az anyag. előtte vasald meg egy kis gőzzel.

Már csak az maradt hátra, hogy az alja is rákerül. Színt színnel szemben tedd egymásra. Tűzd körbe gombostűvel, mielőtt összevarrod. Varrd körbe.

Hagyj egy kb tenyérnyi részt szabadon, hogy könnyen ki tudd fordítani. Az íveknél (sarkoknál) vágd kisebbre a varrás mellett. 

Kifordítás után mindenképp vasald át szépen. Különösen a varrott széleket. 

A nyílást varrd be rejtett öltéssel. 

Varrd körbe a szín oldalon talpszélességben. 

Készen is vagy! Köszönöm, hogy ma is velem tartottál!

Ha szeretnél még több ingyenes leírást, kattints a blogra
Spread the love

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Don`t copy text!

Ingyenes online neszesszer varró kurzus indul!

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás