Nem is tudom divat-e még a szép csomagolás, de ezzel a textil szaloncukorral olyan jól mutat az ajándék.
Szeretem, ha egy dolognak több funkciója is van, így persze ennek is!
- Dekoráció egy csomagoláson
- Ajándék
- Karácsonyfadísz
- Örök emlék, az ajánkékozottnak
Lássuk mire van hozzá szükésged!
- Minden megmaradt karácsonyi mintás anyag. Leginkább pamutvászonból érdekemes, mert vékonyabb az anyagd, de párnahuzatból volt néhány leeső darabkám, nem hagyhattam veszni 🙂
- Amire még szükséged lesz, az csipke (pamutcsipke a legjobb). Méterben árulják. Jó, ha legalább 2 cm széles.
- Cérna a kötözéshez, farmervarró, vagy bőrvarró, mert az jó erős, nem szakad ha meghúzod
A szaloncukor méretének nekem a 9 cm x 12 cm jött be. Ekkora darabokat szabj az anyagból. A csipke legyen picit szélesebb, 10 cm. 1 db cukorhoz 2 csík csipke kell.
A 9 centis szélén fogod majd behajtani, 1 cm-t. De előtte tenni kell valamit, mielőtt az anyag foszlásnak indul. 🙂 Levághatod cikk-cakk ollóval a végeket (eleve szabhatod úgy az egészet), vagy cikk-cakk öltéssel varrd le a szélét.
Ha 1 cm-t hajtasz be, a csipke 1 centit lógjun tól az anyagon.
Tűzd oda a csipkét pontosan, mert . . . odavarrod egyszer az anyag széléhez (ezt teheted a hátoldaláról is, úgy biztosan nem téveszted el), majd mindenképp a szín oldalán folytatod. A csipke szélén is varrd az anyaghoz. Így a legvégén, mikor egy cérnával elkötöd a száját, a csipke nem ál el az anyagtól a cérna mellett.
Ha mindkét végén rajta a csipke, a szín oldalakkal befelé hajtsd félbe. Illeszkedjenek a csipkevégek egymáshoz. Varrd le a szélén. Én nem szoktam talpszélességben, annál kisebb a varrásráhagyás. Olyan fél cm.
Mindenképp el kell varrni a két végét, különben a csipke foszlani kezd. Ezért oda-vissza varrással kezdd és fejezd be az anyagot. A szélén vagy cikk-cakk öltéssel tisztázod, vagy levágod a varrás mellett cikk-cakk ollóval. NO foszlás 🙂
Fogdítsd ki a szín oldalára!
A végeket el kell kötni. Igen ám, de jó lennem ha egyforma lenne. Én úgy oldottam meg, hogy a végektől bejelöltem 3,5 cm-t (a cukor 12 cm széles). Ok a zsinór helye megvan, de hogyan lesz szép . . .
Ha csak így elkötöm, mielőtt töltve lenne, más formát ad, mind mikor a másik végét kötöm már töltés után. Ha gondolod próbáld ki.
Ezért előbb kicsit megtöktöttem a közepét, ezzel az anyag kapott egy „formát” majd elkötöttem az egyik végét a jelölésnél. Majd megtöltöttem teljesen.
Az töltelék, hogy ne legyen útban a másik zsinórnak kicsit bentebb toltam. A másik bejelölt vonalhoz jött a 2. számú zsinór. Kötözés után pedig eligazítottam a cukor belsejét. Ha szeretnéd a fára felakasztani, a zsinór legyen hosszabb, és csomózás után ne vágd le.
Annyit készítesz belőle, amenny csak kell. Klassz ötlet a sulis adventi vásárra is!
Köszönöm, hogy ma is velem tartottál! Ha édekel még további cikk, gyere a BLOGRA!